Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

AKUPUNKTIO 

 

Akupunktiohoito 45 euroa (alv 24%, käteismaksu), eläkeläisiltä 40 e ja koululaisilta 35 e. Hoidon kesto 45 min - 60 min alkuhaastattelun kanssa. Neulojen vaikutusaika noin 20-30 min. 

 

Mitä on akupunktio?

 

Akupunktio on tuhansia vuosia vanha kiinalainen hoitomenetelmä. Kiinalaisen lääketieteen mukaan ihmisessä on akupunktiokanavia eli meridiaaneja, energiavirtoja, jotka kulkevat eri puolilla kehoa. Kanavien varrella sijaitsevat akupunktiopisteet, joihin akupunktioneuloja pistetään. Kaiken perustana on ihmisen qi, ihmisen energia. Qi kulkee mm. näitä akupunktiokanavia pitkin. On tärkeää, että qi pääsee kulkemaan vapaasti. Monista eri syistä qi saattaa salpautua ja akupunktiokanava tukkeutua ja se voi aiheuttaa kipua. Akupunktio vaikuttaa qin ja veren kiertoon ja se aktivoi hermostoa. Akupunktio vahvistaa kehon kykyä parantaa itse itsensä.

 

Akupunktiossa pistetään akupunktioneuloja akupunktiopisteisiin eri puolille kehoa. Akupunktioneulat ovat todella ohuita (paljon ohuempia kuin verinäytteenotossa) ja kertakäyttöisiä. Neulan pisto ihon läpi ei tunnu, mutta kun neula osuu akupunktiopisteeseen, tulee akupunktiotuntemus, joka saa ja pitääkin tuntua. Olen sitä mieltä, että jos ihminen on sietänyt oireita ja kipuja joskus vuosikausia, niin tuo murto-osasekunnin kestävä tuntemus on pientä siihen verrattuna ;-) Neulojen määrä vaihtelee yleensä n. 10-30 välillä, tämä on kuitenkin hyvin tapauskohtaista. Ensimmäisellä kerralla hoito aloitetaan varovaisemmin. Akupunktio on turvallista, kun sitä tekee hyvin koulutettu henkilö kertakäyttöisillä neuloilla. Koulutuksessamme käydään todella tarkkaan läpi pistotekniikkaa ja akupunktiopisteitä yksitellen ja korostetaan vastuullisuutta.

 

Mitä akupunktiolla hoidetaan?

 

Ihmistä hoidetaan kokonaisuutena, jolloin yhdellä hoitokerralla hoidetaan useampaa vaivaa. Yhdellä akupunktiopisteellä voi hoitaa useaakin vaivaa. Hoidettavina akupunktiopisteinä voidaan käyttää ns. etäis- tai paikallispisteitä mm. selän vaivoja voidaan hoitaa paikallisesti selän alueelta ja myös esim. nilkasta akillesjänteen ja ulomman kehräsluun välissä olevasta etähoitopisteestä.

 

Akupunktiolla voidaan hoitaa melkein mitä vain mm. erilaisia oireita ja kiputiloja esim. päänsärky, migreeni, lihaskivut eripuolilla kehoa, niskavaivat, selkävaivat, tenniskyynärpää, rannekanavaoireyhtymä, raajojen kivut, ruoansulatusvaivat, purentavaivat, kolmoishermosärky, tinnitus, flunssa, keuhkovaivat, stressi, uniongelmat, mielen ongelmat mm. ahdistus, naisten ja miesten vaivat, verenpaine korkea tai matala, aineenvaihdunnan ongelmat  ja monet muut vaivat.

 

Kenelle akupunktio sopii?

 

Akupunktio sopii lähes kaikille. Pienille lapsille ei pistetä neuloja. Myös verenvuototauti on esteenä. Raskaana olo ei ole este, tällöin ei pistetä mm. alavatsaan, eikä myöhemmässä vaiheessa vatsan alueelle ollenkaan. Myös muutamia muita pisteitä vältetään, koska ne voivat mm. vaikuttaa synnytyksen käynnistymistä edistävästi. Syöpäpotilailla hoitoa ei anneta sille alueelle, missä kasvain sijaitsee. Mutta kipua, pahoinvointia, ahdistusta yms. voidaan hoitaa. Flunssa ei ole esteenä, sitä voidaan myös hoitaa akuutisti.

 

Olen hoitanut kymmeniä neulakammoisia. Ota reilusti yhteyttä, niin uskon, että yhteistyössä saadaan suunniteltua sinullekin yksilöllinen ja sinunnäköinen hoito. Otan erityisesti ja huolella huomioon pelot yms. Hoito ei ole mitään kidutusta! Sen lupaan, että hengissä selviät ;-)