Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Akupunkkari

 

Akupunkkari syntyi keväällä 2017 yli vuoden mietinnän tuloksena. Koko aikuisiän ajan olen hakenut paikkaani ja miettinyt, mikä ois se mun juttu. Seurasin vuosia akupunktiohoitajakoulutusten alkamista Kälviällä ja haaveilin ko. koulutuksesta. Syksyllä 2016 uskaltauduin hakemaan ko. koulutukseen terveydentilani kohennuttua. Opiskelin Kälviällä Tero Inkerin opissa perinteistä kiinalaista lääketiedettä (TCM). Koulutus kesti yhteensä 3,5 vuotta ja opinnot päättyivät toukokuun lopulla 2019. Opiskelu jatkuu kuitenkin lopun elämää. Tälle tielle kun lähtee, ei ikinä ole valmis.

 

Viisitoista vuotta sitten olin kärsinyt jo pitkään erilaisista väsymysoireista. Syksyllä 2007 diagnosoitiin kilpirauhasen vajaatoiminta ja pari vuotta myöhemmin koko aikuisiän kestäneet kovat alavatsakivut selittävä endometrioosi. Asuimme tuolloin hometalossa tietämättämme ja kärsin pitkäaikaisesta päänsärystä ja monista muista oireista, joita kesti yhtäjaksoisesti vuosia. Hain apua erilaisista vaihtoehtoisista hoitomuodoista. Lääkäristä sain aina vain eri kipulääkereseptin, mutta mikään lääke ei auttanut. Selittävää tekijää omalle oireiluilleni ei löytynyt. Thyroxin ei myöskään vienyt kilpirauhasoireita pois, vaan jopa pahensi niitä yhteisvaikutuksena homealtistuksen kanssa. Keväällä 2008 väsyin totaalisesti ja isäni löysi lääkärin, joka määräsi minulle eläinperäisen kilpirauhaslääkkeen Armour Thyroidin. Siitä alkoi vuosia kestävä toipuminen. Vuonna 2012 ilmeni kodissamme pieni vesivahinko ja sen myötä paljastuivat rakenteissa olevat homevauriot. Lähdin samantien evakkoon. Se oli myös askel parempaan. Vuosien hitaan toipumisen ja kuntoutumisen jälkeen voin tällä hetkellä vähintäänkin kohtuullisesti ilman päänsärkyjä ja endometrioosikipuja akupunktion ja vyöhyketerapian ansiosta. Käytän edelleen eläinperäistä kilpirauhaslääkettä Erfan Thyroidia tai Nature-Throidia riippuen saatavuudesta. Tilaan lääkkeeni EU-reseptillä Saksasta, koska tämä Valviran hässäkkä ja endokrinologien vaino ko. lääkkeillä hoitavia lääkäreitä kohtaan on naurettava. Edelleen lääkitykseeni suhtaudutaan nuivasti. Mm. työterveyslääkäri sanoi aikanaan useaan otteeseen, että eläinperäinen kilpirauhasvalmiste kannattaisi vaihtaa Thyroxiniin. En ehkä olisi tässä elämäntilanteessa työkuntoisena ilman nykyistä lääkettäni. Onneksi nykyään en tarvi länsimaista lääketiedettä muuten kuin kilpirauhaslääkkeeni reseptin uusimiseen ja vuosikontrollikäyntiin.

 

Haasteita omassa voinnissa ovat makeanhimo, sokerin syönti aiheuttaa nesteiden kasaantumista ja jonkin verran iho-oireita. Flown myötä nämä oireet ovat vähentyneet/helpottuneet. Lisäksi puren hampaita yöllä yhteen eli kärsin bruksismista. Niskahartiaseutu menee helposti jumiin ja jotenkin kroppa on edelleen tukossa. Hikoilemattomuus on ollut myös ongelma, toki toisaalta hyväkin juttu, mutta kertoo, että kroppa ei toimi. Tähänkin Flow ja elämäntapamuutos on tuonut parannusta. Näitä oireita hoidetaan edelleen ja yritän koko ajan opetella pistämään myös enemmän itse itseäni.

 

Kovasti toivon, että voisin auttaa myös sinua :-)